НОВИНИ

Красен Станчев: Няма законови пречки за втори лифт в Банско

В студиото на "Денят започва" Красен Станчев, икономист от СУ "Климент Охридски" коментира, че няма законови пречки и в българското, и в европейското законодателство, особено закона за защитените територии за строителството на втори лифт в Банско. "Няма да се увреди околната среда, по-скоро ще се запази", отбеляза той. Кметът на община Банско внесе в МОСВ искане за изграждане на втори кабинков лифт в зимния курорт. Жители за поредна година излязоха на протест срещу екологични организации, които спъват строежа на лифта. Стотици протестиращи затвориха за кратко пътя Симитли - Гоце Делчев.

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 16.11.2017
Чете се за: 00:17 мин.
У нас

От 1991 г. до сега в закона списъкът за нещата, които задължително минават на оценка на въздействието на околната среда, е един и същ - там са и ски пистите, там са и всички съоръжения в планините, уредбата е усъвършенствана 2001 г. със Закона за защитените територии, отбеляза Красен Станчев.

И подчерта, че всички съоръжения в България са минали такава оценка. Един от аргументите на еколозите е оборван 60 пъти в съда и това е, че концесионерът на ски зона Банско е нарушил някакъв закон. Няма такова нещо, категоричен беше Красен Станчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът започна работа след третия опит за събиране на кворум
Парламентът започна работа след третия опит за събиране на кворум
Джамбазки за доклада на ЕК: Мониторингът на България е дискриминационен
Джамбазки за доклада на ЕК: Мониторингът на България е дискриминационен