Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Селекционерът на България Красимир Балъков официално поднесе извиненията си на футболистите на английския национален отбор след вчерашните расистки прояви по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" по време на двубоя между България и Англия.

от БГНЕС
21:01, 15.10.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
красимир балъков поднасям своите извинения английските футболисти

Ден преди мача Балъков заяви, че според него в българския футбол няма проблем с расизма, а след срещата той заяви, че не е чул расистки скандирания по време на срещата. Тези негови коментари предизвикаха сериозни критики в английската преса, но Балъков уточнява в позиция на официалната си страница във Фейсбук, че категорично осъжда всякакви расистки прояви.

"Категорично осъждам и отхвърлям расизма като норма на поведение, която противоречи на съвременните човешки отношения. Това е предразсъдък, идващ от миналото, който трябва да бъде изкоренен завинаги. Лично аз съм работил като треньор в редица български отбори с много тъмнокожи играчи. Никога не съм правил разлика между футболистите спрямо цвета на кожата. Напротив - винаги с желание и загриженост съм се включвал в редица инициативи в подкрепа на бедстващи и хора в нужда, подпомагал съм организации, които работят във връзка с каузи, свързани с равенството и помощта за хора в неравностойно положение", заявява Балъков.

"Думите ми преди мача с Англия, че расизъм в България няма, бяха насочени към вътрешното ни първенство. Единични случаи може би, но като цяло в глобален мащаб, категорично такъв проблем не е съществувал. Огромното мнозинство от публиката не участва в това. Така бе и на мача с Англия. Искам да кажа нещо много ясно: при положение, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на националния отбор поднасям своите извинения на английските футболисти и всички, които се чувстват засегнати", допълва националният селекционер.

"В същото време се обръщам към хората, които използват обидни квалификации спрямо мен в личната ми фейсбук страница, че това е некоректно, а думите ми са извадени от контекст и ако това не спре, ще предприема правни действия в своя защита", завършва позицията на Балъков, която е публикувана и на английски език.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Четвърти месец русенското село Церовец е откъснато от света
Четвърти месец русенското село Церовец е откъснато от света
Гледайте в Референдум - дебата за кмет на София
Гледайте в "Референдум" - дебата за кмет на София