НОВИНИ

Крайбрежната алея във Варна готова за сезона

Крайбрежната алея във Варна е готова да посрещне първите посетители за летния сезон. Въпреки че текат довършителни работи в някои от заведенията по брега, много варненци и туристи използват топлото време за разходки и първи за годината слънчеви бани.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Деян Михайлов
09:00, 30.04.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Щетите от зимните бури са напълно премахнати. Продължава строителството на новото сърф училище край бившия Рибарски плаж. На мястото на известна дискотека в района ще има сграда в стила на реновираните наскоро морски бани. Строителните работи все още не пречат на минувачите.

жител на Варна
“Ние сме варненци и затова винаги ни харесва тука.”
жител на Варна
“Досега беше лошо времето и трудно излизахме, но сега всеки ден в зависимост от времето ще излизаме, ще ходим до морето и ще се връщаме”.

По-смелите се разсъбличат, за да трупат тен, а спортуващите се отдават на любимите си занимания. Волейболът и джогингът са предпочитани, намират се и добри плувци.

жител на Варна
“Бях на три годинки, когато баща ми ме закърми с морето и оттогава обичам морето. Не оставям през лятото да не вляза. Сега съм на 84 и плувам един километър или петстотин метра. Много съм добре, нищо не ме боли!”

Паркингът и новият път, които бяха открити миналата година на крайбрежната алея се ползват активно от шофьорите. Проблеми през лятото могат да възникват в участъка след Топлата вода, където пешеходци, велосипедисти и автомобили делят едно и също платно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България работи по около 20 проекта за интермодален транспорт
България работи по около 20 проекта за интермодален транспорт
Момчил Неков: Темата за двойния стандарт при храните е европейска
Момчил Неков: Темата за двойния стандарт при храните е европейска