САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Късо съединение е вероятната причина за запалването на автобуса край Бургас

Автобус с 51 пътници, пътуващ от Одрин за Варна, се запали край Бургас, пострадали няма. Инцидентът е станал при излизане от село Маринка. Шофьорът е успял да евакуира пътниците, които са били подслонени в кметството.

от Веселин Григоров
12:03, 01.12.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Автобусът е пътувал от турския град Одрин след еднодневна екскурзия, а пътниците са били от Варна и Провадия. Шофьорът сам е евакуирал хората от автобуса, а две пожарни са гасили пламъците. Кметовете на близките села Извор и Маринка и служители на Община Бургас са били сред помагащите.

Владо Стоянов, кмет на с.Извор: Видяхме, че хората са отвън, натоварихме ги, на 4-5 курса ги закарахме в кметството на топло.
Веселин Василев, дир."Управление при кризи"-Община Бургас: Кой каквото е сварил, това е успял да вземе, имаше хора, завити с пердета, хора, които якета, телефони, чанти, документи вътре останало, изгоряло.

Час по-късно хората са били прибрани от друг автобус и са продължили пътя си.

Веселин Василев, дир."Управление при кризи"-Община Бургас: Изгорелият автобус вечерта беше прибран, за да не пречи на движението, това е международен път, където има доста интензивно движение.

Експерти тепърва ще изясняват причините за възникналия пожар, като една от версиите е късо съединение в двигателния отсек. Добрата новина е, че няма пострадали хора.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МВР: Шофьорите трябва да бъдат готови за зимни условия
МВР: Шофьорите трябва да бъдат готови за зимни условия
Пендаровски: България помогна за по-бързото ни излизане от международна изолация
Пендаровски: България помогна за по-бързото ни излизане от международна изолация