НОВИНИ

Кюстендилци вече са планували и организирали посрещането на Новата година

Повечето кюстендилци вече са планували и организирали празничните дни около посрещането на Новата 2017 година. Ранните записвания тази година са особено предпочитани, не само че офертите излизат по-евтини, но и заради по-малкото почивни дни около празниците тази година смятат от туристическия бранш.

bnt avatar logo
от Оля Колева
17:40, 14.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Повечето от хората, решили да празнуват Новата година извън домовете си, са резервирали куверти в курорти в съседна Гърция. За разлика от предходни години сега почти няма желаещи да пътуват по празниците в Турция, отчитат туроператори.

Мая Андонова (председател на „Съвет по туризма“ - Кюстендил)
"Най-предпочитани за кюстендилци са близките дестинации за посрещане на Нова година - Сърбия и Македония, където традиционно посрещат Нова година весело и за по-малко средства."

От 350 до 560 лева на човек излизат туристическите пакети в Сърбия, които включват две или три нощувки и празнична вечеря. В по-луксозните хотели ползването на басейн и СПА процедури са включени в цената на пакета. В изискан хотел в Македония пък две нощувки с празнична вечеря излизат 225 лева на човек.

Мая Андонова (председател на „Съвет по туризма“ - Кюстендил)
"Много от рано започнаха резервациите за Нова година, даже вече има много места, които са запълнени."

Сред по-екзотичните места, които се радват на интерес от страна на празнуващи са ОАЕ и по-конкретно Дубай. Единствените неработни дни около Нова година ще бъдат 31 декември и 1 януари, а те се падат събота и неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически коментари за оставката на правителството
Политически коментари за оставката на правителството
Три крави са блокирани на островче след земетресението в Нова Зеландия (ВИДЕО)
Три крави са блокирани на "островче" след земетресението в Нова Зеландия (ВИДЕО)