НОВИНИ

Рок музиканти в бели престилки

Медици от Пловдив, които съставиха най-новата рок банда в града. Хирурзите замениха скалпелите с музикални инструменти и вече изнасят първите си концерти.

bnt avatar logo
от БНТ
07:17, 17.03.2017
5037
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Лекарите сформират бандата заради празненство на болницата, в която работят. Всеки един от тях е свирил на музикален инструмент и с малко репетиции успяват първоначално да подготвят репертоар от пет песни.

Д-р Красимир Вакрилов - съдов хирург и барабанист: "Надделя силата на Хипократ да ставам лекар. Имаше дилемата дали да бъде уличен музикант или лекар."

В пловдивската група „Заводски строежи" музикантите са водещи специалисти в областта на медицината. Няма опасност, обаче, Пловдив да остане без тези лекари, за сметка на кариера в рока. В това е категоричен е д-р Васил Горанов, началник на хирургично отделение и шеф на групата.

Д-р Васил Горанов - началник на хирургично отделение и басист: "Ние имаме амбицията да сме добри лекари, а това го правим за удоволствие. Виртуози няма да ставаме."
Д-р Кирил Стоянов - ортопед и соло китарист: "Аз съм нямал дилеми дали да стана музикант или доктор, винаги съм знаел, че ще бъда доктор."
Д-р Кирил Аргиров - кардиолог и китарист: "Нямаме амбиция да печелим Грами, но имаме амбиция да отидем на "Кросоувър Гитар фестивал", чакаме Ерик Клептън всеки момент да се включи."

Прецедент в групата създават вокалистите. Само един от тях е лекар - съдовият хирург Евгени Иванов. Другите са с връзки.

Иво - вокалист: "Единствено шансът, че съм завършил медицинска техника помогна да вляза в групата с протекции така да се каже."
Стефан Молдовански: "10 години продавах лекарства."
Д-р Кирил Аргиров - кардиолог и китарист: "Рокът си е рок, той е като болест."

Новата идеята на докторската група е да направят изцяло акустичен концерт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици от няколко гимназии се обединиха в името на благотворителна кампания
Ученици от няколко гимназии се обединиха в името на благотворителна кампания
Ученици казаха НЕ на насилието над жени и домашното насилие
Ученици казаха НЕ на насилието над жени и домашното насилие