НОВИНИ

Лекарите призовават да не се изпращат дарения за Мустафа в Пловдив

Да не се изпращат повече дарения за 9-годишния Мустафа, призовават лекарите от отделението по детска онкохематология в университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. Историята на момчето, болно от левкемия и изоставено от своите близки трогна хиляди, но даренията, пристигнали за него са повече от достатъчни – категорични са докторите.

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 25.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Получените дрехи, играчки и лакомства вече няма къде да се складират. Поради тази причина много от хората, дошли на място в болницата, са дали съгласието си с техните дарения да бъдат подпомогнати и други деца от отделението. За момчето са осигурени всички необходими лекарства и консумативи, лечението му е абсолютно безплатно и от медицинския персонал уверяват, че не се налага събиране и на финансови средства за него.

Ежедневно при Мустафа има служител на социалните, с детето работи и психолог, така че то да бъде подготвено за евентуална среща с майка си. 21-годишната Джейлян Халилова няма да може да изведе сина си от болницата, а преди да го посети ще бъде прецено какво е нейното емоцианално състояние и доколко появата ѝ може да се отрази негативно върху детето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Герджиков: Заличаването от изборните списъци би паднало в съда
Герджиков: Заличаването от изборните списъци би паднало в съда
Днес е празникът на Добрич
Днес е празникът на Добрич