НОВИНИ

Голям интерес предизвика артмаратона "Тера Номадика"

Атрактивна обстановка, нестандартни идеи и различни стилове музика. Всичко това представи първият по рода си 12-часов фестивал у нас "Тера Номадика" през изминалата нощ. Артмаратонът събра на едно място млади, креативни и вдъхновени хора, жадни за нови изживявания, които се стремят към своето личностно развитие и това на света около себе си.

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 25.09.2016
Чете се за: 01:11 мин.
Още

Лекси е на 18 години, с авантюристичен дух и решава да направи нещо мащабно, за което много нейни връстници нямат смелост. След престой във Франция и цяло лято подготовка тя се вдъхновява и създава първия по рода си 12-часов фестивал у нас - Тера Номадика.

Александра Милева - Лекси, организатор на фестивала
Пространство, където човек да може да се развива емоционално и креативно трябва да го има навсякъде. За да могат да се развиват хората и да намират себе си и да развиват своите позитивни качества.

От 5 часа вечерта до 5 часа тази сутрин в галерията почитателите на нестандартното изживяване и пространство се насладиха на астрологически четения, музикална програма, цирково представление, специфичното рисуване с лепило и брокат - глитер.

Венцислав, декоратор
Според мен е забавно и изглежда добре, освен това сега на вечерните светлини ще се вижда като маски, ще е доста интересно като вид декорация, жива.

Докато единият етаж се взривяваше от електронна музика, други бяха завладяни от медитация и провеждаха първите си уроци по йога.

Нина Сотирова, инструктор по йога
Изкуството е основна част от нашия живот и то ни връща към нашите ценности, нашите разбирания, прави ни до голяма степен по-осъзнати и по-добри хора - това, което и йога прави.

Артмаратонът събра на едно място артисти от цяла Европа - Гърция, Италия, Германия, Франция, Белгия.

Ема, Гърция
Срещнах Лекси преди няколко седмици и тя ми каза за идеята. Много се развълнувах, защото е нещо специално и уникално, затова приех да участвам.
Ани Георгиева, цирков артист
В София до преди няколко години нямахме много такива фестивали и места, където да се събират хора и да правят неща и смятам, че това е голям плюс.

За 12 часовия фестмаратон ще бъде направена документална лента от ангийски филмов режисьор.

Джаред, Англия
Толкова е цветно, всичко е толкова приятно, най-вече хората. Много приятно място е. Очевидно градът е преживял много, но той говори и мисля, че събития като това го правят още по-пъстър.

Главната идея на "Тера Номадика" е чрез различни звуци и изкуства всеки артист да се превърне в създател на нещо красиво и ценно и да го сподели за 12 часа със съмишленици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна обучава и наема на работа 80 младежи
Община Варна обучава и наема на работа 80 младежи
Градският часовник на Разград замлъкна
Градският часовник на Разград замлъкна