НОВИНИ

Всеки квартал в Бургас със свой цвят и различен символ

Санирането на старите панелни блокове по националната програма за енергийна ефективност в Бургас продължава. Само след няколко дни напълно ще бъде завършен и втори блок. В момента тече ремонт на повече от 15 сгради, а за други 10 има изработени инвестиционни проекти, които скоро ще бъдат одобрени.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
08:34, 25.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

165-ти блок в комплекс "Меден рудник" ще бъде вторият в Бургас, саниран изцяло по Националната програма за енергийна ефективност. Оцветен е в лилаво и бяло, а на фасадата е изобразен и знакът, който ще носят всички санирани блокове по програмата в "Меден рудник". Образ на пеликан пък е знакът на блоковете в к-с "Славейков", където се намира първата ремонтирана сграда - два от входовете са готови от февруари, а хората се радват освен на красотата и на така мечтаните по-ниски сметки за отопление.

Външните клетки за климатици и облагородяване на пространството около блока също са част от Програмата.

Предвидено е всеки комплекс да е в различен цвят. Очаква се съвсем скоро жилищните сгради да добият новия си облик в оранжево, червено, синьо, зелено и старите олющени фасади да бъдат забравени. Близо 200 блока в Бургас вече са обследвани и сертифицирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициатива на младежи ПОдЛЕЗНО в София
Инициатива на младежи "ПОдЛЕЗНО" в София
Повече правомощия за швейцарските тайни служби?
Повече правомощия за швейцарските тайни служби?