НОВИНИ

Благотворителен рок концерт в Търговище

Рокери и почитатели на рока от Североизточна България се обединиха благотворително, за да съберат средства за закупуване на ценна апаратура за родилното отделение в болницата в Търговище. Тази вечер те организираха в града първия мото събор и концерт „Рок за живот" в подкрепа на каузата.

bnt avatar logo
от БНТ
20:29, 24.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Изглеждат провокативни и буйни, но днес показаха, че могат да са смирени и благородни. В организирането на феста „Рок за живот" няма изстрадана лична история. Моторджиите от клуб "Нощните ездачи" решили да направят едно добро дело - да съберат пари за апарати, служещи за измерване пулса на бебето.

Калоян Николов, организатор: „Идеята ни е да помогнем за закупуването на два фагиални монитора, като всеки един струва приблизително 3 000 лв."
Мирослав: „Мотористите не сме толкова лоши, колкото ни изкарват".
Григор: „Много от нас са родители на деца и сме съпричастни".
;

В родилното отделение в Търговище има само 3 фетални монитора и то втора употреба. Нужни са поне пет, каза гинекологът д-р Абаджиев, който подкрепи на място благородната кауза.

д-р Емил Абаджиев,началник на АГО в МБАЛ -Търговище:„Без тях ние няма да сме достатъчно добре информирани и подготвени за нещата, които могат да се случат в хода на едно раждане, което моментално подлага нашите пациенти на риск".

Рок банди и местни изпълнители също подкрепиха идеята. Бяха отворени дарителски кутии, а в банковата сметка на областната болница вече постъпиха и първите 2 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не намалява интересът към образование на Острова
Не намалява интересът към образование на Острова
Милиони останаха без вода след поредни удари срещу Алепо
Милиони останаха без вода след поредни удари срещу Алепо