НОВИНИ

Летище "София" посрещна 6-милионния си пътник

Летище "София" посрещна днес 6-милионния си пътник. Това е рекорд, тъй като никога досега през столичното летище не са преминавали толкова много пътници за година. Късметлийката е 26-годишната Виолина Тренчева от Благоевград, която кацна с полет от Дортмунд.

bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 30.11.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

За 10-те месеца на тази година пътникопотокът на летище София се е увеличил с 36 % , в сравнение със същия период на миналата година, най -вече заради повечето полети на нискотарифните авиокомпании.

Най-голямото международно летище у нас отбелязва своя втори рекорд за година в навечерието на коледните празници. Само за месец и половина през Летище София преминаха 1 млн. пътници, а на днешния ден пристигна 6-милионният.


;

Виолина Тренчева бе посрещната на официална церемония, под съпровода на учениците от Музикалното училище "Любомир Пипков". Съветът на директорите на Летище София ЕАД приветства 26-годишната щастливка, като ѝ връчи ваучер за пазаруване в магазините на летището, след което бе разрязана и празничната торта.

От нискотарифна авиокомпания също зарадваха пътничката с подарък - ваучер за пътувания с авиокомпанията на стойност 400 евро.

Привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството на летище София и за нейното постигане се работи целогодишно.

Зимното разписание на летище София предлага удобни полети с 36 авиокомпании до повече от 60 дестинации в Европа и Близкия Изток.

Две сезонни линии до Единбург и Москва ще бъдат открити до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е изплатила близо 790 хил. евро обезщетения на съда в Страсбург
България е изплатила близо 790 хил. евро обезщетения на съда в Страсбург
Федерика Могерини стана „Жена на Европа“ 2017
Федерика Могерини стана „Жена на Европа“ 2017