НОВИНИ

Левски и ЦСКА завършиха наравно пред близо 30 000 на Националния стадион

Вечното дерби между Левски и ЦСКА завърши с 2:2 в мача на 13-ия кръг на Първа лига. Двата отбора изиграха зрелищен двубой пред близо 30 000 зрители на Националния стадион. Равенството е трето поредно за червените, като разликата от 3 точки между двата отбора се запази. ЦСКА е втори с 28 точки, докато Левски остава трети с 25.Повече подробности четете на спортния информационен сайт на БНТ http://sport.bnt.bg.

bnt avatar logo
от БТА
18:03, 21.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
левски цска завършиха наравно близо 000 националния стадион

В 8-а минута Левски поведе с попадение на дежурния голмайстор на сините този сезон Давид Яблонски. Чехът бе оставен непокрит в наказателното поле и реализира с глава след центриране от корнер на Жорди Гомес - ситуация, която носи успех на Левски в последните мачове и остава неразгадаема за съперниците на отбора от Подуене.

ЦСКА реагира светкавично и обърна резултата в рамките на 3 минути. Тиаго Родригес демонстрира чудесния си удар и на два пъти реализира с изстрели от разстояние. Бразилецът изравни в 12-а минута с шут от въздуха пред наказателното поле, а три минути по-късно отново той изведе "червените" в резултата с удар от 25 метра.

До края на полувремето ЦСКА владееше инициативата и не позволи на съперника да създаде нещо опасно пред вратата на Черниаскас.
След почивката Левски опита да изнесе играта в по-предни позиции и успя да изравни в 61-а минута. Точен бе Роман Прохазка, който изпревари Александър Дюлгеров и реализира след центриране на Милош Цветкович.

В 68-а минута ЦСКА бе близо до трети гол, но Божидар Митрев спаси удар с глава на резервата Кирил Десподов.

Футболистите от двата отбора видимо отпаднаха физически и намалиха оборотите в оставащи минути до края, като голови ситуации пред двете врати липсваха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лютви Местан отхвърли обвиненията за финансирането на партия ДОСТ
Лютви Местан отхвърли обвиненията за финансирането на партия ДОСТ
Популистката партия на чешкия милиардер Андрей Бабиш води парламентарните избори
Популистката партия на чешкия милиардер Андрей Бабиш води парламентарните избори