Лиляна Павлова: Левицата атакува правителството на ГЕРБ с поредица от вотове

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова заяви, че левицата атакува правителството на ГЕРБ с поредица от "вотове по график, тенденция, но без ясна обосновка, концепция или стратегия". Нещо повече, последният път исканият вот за недоверие е бил за намерение, а не срещу политика, срещу която да дадат алтернатива, т.е. "самоцелен вот". По-скоро пореден опит за дискредитиране на правителството, отколкото търсене на решение за проблемите на хората, уточни Павлова.

от БНТ
10:07, 27.10.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Министър Павлова окачестви думите на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания като недопустими.

Лиляна Павлова - министър на българското европредседателство: "Като цяло обидата към жена, към майка, към дете с увреждания, като цяло обидата е недопустима. Дълбоко вярвам обаче, в доброто в хората и че всеки човек има добро намерение и че тръгвайки в един разговор не тръгва с идеята да обиди някого, но всеки трябва да може да си мери приказките... И всеки трябва да намери сили да се извини."

В същото време тя е убедена, че е много важно да бъдем "мерени по действията", които извършваме.

Правителството създава Глобален партньорски център в рамките на Министерството на икономиката с използване на интелектуалния капацитет в БАН, тъй като ще бъде на принципа на мозъчен тръст. Ангажимент на министър Павлова е да го организира, а целта на този център е да се насърчат китайските инвестиции в България.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри в един от най-важните мачове в кариерата си
​Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри в един от най-важните мачове в кариерата си
Турнир по стрелба със стари оръжия в Добрич
Турнир по стрелба със стари оръжия в Добрич