НОВИНИ

Линейките в София закъсняват заради разбит път

Линейки в София закъсняват с 4 минути за адрес заради разбития път пред Центъра за спешна медицинска помощ. Лошото състояние на пътя става причина и постоянните технически повреди по колите. В “Денят започва” за проблема разказват Гергана Шумкова и Константин Димитров.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
08:38, 25.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

По този път всеки ден линейките в София правят повече от 30 курса, за да стигнат до адрес със спешен случай. И макар колите да са със специален режим на движение, който да им позволява да стигна до определено място за максимално кратко време, то още на излизане от паркинга на Спешна помощ те губят по няколко минути заради неремонтирания път.

“Примерно, ако ми се наложи да тръгна за спешен адрес за “Младост” или “Дървеница”, избягвам от тук да минавам. Трябва да заобиколя през квартала, през преките, което е около 3-4 минути губене на време”, обяснява Трайко Георгиев – шофьор на линейка.

Освен че губят ценно време, служителите на Спешна помощ казват, че лошото състояние на пътя често вкарва линейките в сервиз.

“Случва се на колеги непрекъснато да закачат картерите. Дори и тази линейка вчера излезе от сервиза. Има там също една шахта, която е покрита с летви. Нощно време е много трудно да я избегнем, особено като бързаме за адрес”, коментира Георгиев.

Миналата година е направен частичен ремонт на част от разбития участък.

“Декември месец приключиха до половината плац и напуснаха по невероятни причини. Не знам причината коя е. Интересувах се кога ще дойдат, но никой не можа да ми отговори”, каза д-р Светлана Богданова, заместник-директор на Център за спешна медицинска помощ.

От Столична община отговориха, че ремонтна дейност пред Центъра за спешна помощ е била прекъсната за няколко месеца заради зимните условия. При подходящи за дейността атмосферни условия участъкът ще бъде завършен на 6 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ролинг Стоунс с безплатен концерт в Куба
"Ролинг Стоунс" с безплатен концерт в Куба
Поли Генова представя песента си за първи път пред международна публика
Поли Генова представя песента си за първи път пред международна публика