НОВИНИ

Лозан Панов: Промените в Конституцията са продукт, удобен за Брюксел

Главният прокурор Сотир Цацаров не беше на заседанието на Висшия съдебен съвет и не направи коментар.

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 10.12.2015
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Председателят на Върховния касационен съд определи приетите промени в Конституцията като продукт, удобен за Брюксел. Лозан Панов каза още, че в парламента, Христо Иванов е бил самотен.

Главният прокурор Сотир Цацаров не беше на заседанието на Висшия съдебен съвет и не направи коментар. От пресцентъра му казаха, че е в провинцията по прокурорска работа и ще се изкаже по темата утре.

Ясен Тодоров от ВСС намекна, че вчерашните протести в подкрепа на првосъдния министър в оставка, са били предварително подготвени.

Лозан Панов - председател на ВКС: Приличаше ми на етюд, в който всеки имаше предварително определена роля. Оставката на МП беше една предизвестена смърт от т.нар. исторически компромис. При един много окастрени промени, следващата стъпка е допълнително да се направят стъпки назад. Г-жа Янева и г-жа Ченалова сега вече спокойно могат да бъдат избрани за генерален адвокат, за да може всичко да се успокои.

Ясен Тодоров - член на ВСС, парламентарна квота: Моето лично становище е и аз не отстъпвам от него, че на практика се създават три органа, но видяхме, че огромно конституционно мнозинство се събра в парламента. Категорично не съм съгласен със становището на Христо Иванов, че се превръщаме в прокурорска държава, защото не виждам на какво базира той това свое изказване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишена тревога за терористична заплаха в Женева
Повишена тревога за терористична заплаха в Женева
Окончателно инвестиционно решение за газовия хъб Балкан
Окончателно инвестиционно решение за газовия хъб "Балкан"