НОВИНИ

Лозан Панов вече няма да използва автомобил на НСО

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов обяви, че вече няма да използва автомобил на НСО. Повод за решението му е отказът на прокуратурата да разследва инцидента с липсващите болтове от автомобила на Панов. Според държавното обвинение няма данни колата да е била повредена умишлено. Още от Пенка Ангелова.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:19, 20.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Лозан Панов - председател на ВКС: За мен е странна констатацията, че специализираният транспорт на НСО предлага С-класа, на която могат болтовете при интензивно движение в завои да се саморазвият до изпадане. Означава само едно, че няма сигурност при осигуряването на специализирания транспорт от страна на НСО.

Трима водещи инженери са направили оглед на колата на НСО, уточниха от прокуратурата. Според държавното обвинение - колата и шофьорът са били изследвани по минути, включително по записи от гаража на НСО и не са били открити данни за човешка намеса.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Констатираните наранявания могат да се получат както при нормално, така и при екстремно натоварване (на полигон, паркинг, затворен маршрут - извън пътната мрежа) и още при шофиране с рязка смяна на посоки за движение, рязко ускоряване и спиране.

Председателят на ВКС коментира и изборите за Висшия съдебен съвет. Той каза, че е приятно изненадан от вота на съдиите и от високата активност на магистратите.

Лозан Панов - председател на ВКС: Съдиите се довериха на съвестта си, довериха се на това да имат ВСС, в който да побеждават аргументите, нормалността и коректният диалог. Надявам се това да се случи в следващия ВСС.

Председателят на ВКС смята, че следващата стъпка в реформата трябва да бъде - намаляване на парламентарната квота в съвета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Марешки: При мажоритарен вот никой няма да може да си купи 120 депутати
Веселин Марешки: При мажоритарен вот никой няма да може да си купи 120 депутати
 Заети са хотелските комплекси в Сандански през летните месеци
Заети са хотелските комплекси в Сандански през летните месеци