НОВИНИ

Лютви Местан не е съгласен с критиките към него

По-рано днес стана ясно, че Лютви Местан не е бил допуснат до заседанието на партията в Бояна. Часове преди централния съвет ,Местан даде пресконференция в Кърджали. Той обяви, че не е съгласен с отправените към него критики и няма намерение сам да подава оставка. Той опроверга твърденията, че ще се скрие или ще напусна страната, както и че е възможно разцепление в ДПС. До Местан днес бяха четирима депутати на движението, областният лидер в Кърджали и кметът на Ардино.

bnt avatar logo
от Красимир Ангелов
20:07, 24.12.2015
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Неочакваната пресконференция в Кърджали Лютви Местан свика, след като станало ясно, че няма да бъде допуснат в така наречените Сараи" на ДПС. За него форумът е в противоречие с устава на Движението. Местан не скри огорчението си от начина, по който се разглежда въпросът с ръководството на партията.

Лютви Местан: Задължителна, според мен, коректност е, тази оставка да ми се поиска по съответния ред. Аз до днес нямам официално поискана оставка. Вие разбирате ли за какво става въпрос?

Местан не е съгласен и с критиките, отправени към него от Ахмед Доган за прочетената декларация в Парламента след свалянето на руския самолет от Турция.

Лютви Местан: Аз се гордея с текста на тази декларация, гордея се със съдържанието на тази декларация и ще работя за по-нататъчното развитие на ДПС като синоним на евроатлантизма.

Местан отхвърли категорично тезата, че се опитва да превърне ДПС в пета колона на чужда държава. Както и внушенията, че смята да разцепи партията.

Още преди заседанието на Централния съвет Местан очакваше да бъде отстранен като председател на партията.

Лютви Местан: Предполагам, че ще ми се направи възможно най-хубавия подарък за 55 тия ми рожден ден.Свободата Санчо, е велико нещо.

Лютви Местан обяви, че в следващите дни ще бъде в Кърджали и ще участва във възпоменателните митинги на ДПС за жертвите от Възродителния процес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавният глава Росен Плевнелиев: Нека бъдем сплотени и се уповаваме на доброто
Държавният глава Росен Плевнелиев: Нека бъдем сплотени и се уповаваме на доброто
В работилницата на Дядо Коледа
В работилницата на Дядо Коледа