НОВИНИ

Македонски театър предложи работа на студенти от Югозападния университет

Македонски театър предложи работа на студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Това стана след представянето на младите таланти на Международния театрален фестивал в македонския град Струмица. Студентите успяха да впечатлят публиката и журито с постановката „Любовни усмивки” на Чехов.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
17:40, 29.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Четвъртокурсниците на доц. Огнян Спиров са единствените студенти от България, участвали в престижния театрален фестивал в Струмица тази година. Заради отличното си представяне Станислава Бързачка и Танкица Стоянова получили и предложение за работа в Народния театър в града.

Танкица Стоянова, студентка по актьорско майсторство:
„Беше прекрасно, беше удоволствие за мен да играя на тази сцена! Предложиха ми работа в националния театър. Това беше нещо, което не очаквах и принципно искам и мисля, че ще я прифана тая работа.”

Станислава казва, че поне за сега, ще търси реализация в България въпреки че това няма да е лесно.

Станислава Бързачка, студентка по актьорско майсторство:
„Не е лесно в никакъв случай. Мисля за момента да остана в Благоевград, дано продължа работата си с доц. Спиров и ас. Дилкова, но мисля да остана тук.”
Доц. Огнян Спиров, преподавател в Югозападния университет в Благоевград:
„Нашите студенти намират добра реализация. Миналата година на отчетен съвет беше отбелязано, че нашите студенти по актьорско майсторство са на първо място по реализация с всички институти в национален мащаб, които имат такива специалности, включително и НАТФИЗ.”

След завършването си много от студентите по актьорско майсторство намират работа в благоевградския драматичен театър и други предимно извънстолични театри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов в Талин: България заслужава да бъде в чакалнята за еврозоната
Борисов в Талин: България заслужава да бъде в "чакалнята" за еврозоната
Скандалът от Хасково се прехвърли и в Парламента
Скандалът от Хасково се прехвърли и в Парламента