НОВИНИ

Марин Льо Пен разговаря с Веселин Марешки

Европейските националисти и тяхната лидерка Марин Льо Пен припознават за партньор партията на Веселин Марешки, за разлика от българските патриотични формации, които участват в управлението на страната. Това заяви председателката на френската крайна десница "Национален сбор". Марин Льо Пен е на посещение в България по покана на Марешки. Двамата дадоха пресконференция в една от залите на Народното събрание.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
15:15, 16.11.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

ВОЛЯ е любимата партия на френските националисти. Това стана ясно от изявлението на Марин льо Пен. Изказването ѝ беше посрещнато с ръкопляскания и заради завидния ѝ резултат на последните президентски избори във Франция. През 2017-та тя достигна до балотаж, спечелен от Еманюел Макрон. Марин льо Пен обаче не беше толкова ласкава по отношение на останалите патриотични формации у нас, които в момента участват в управлението.

Марин Льо Пен - председател на "Национален сбор": "Познавам българските патриоти и съм се срещала с някои техни членове в Европейския парламент. Ако днес всички сме около тази маса, до председателя Марешки, това е точно защото сред проучване, не само по отношение на изказвания, но също в резултат на отношение и действия от страна на едните и другите, смятаме че ВОЛЯ е партията, с която в най-голяма степен споделяме общи възгледи."

Според Льо Пен френските патриоти подкрепят съпартийците на Марешки в тяхната борба. Така в думите й се прокрадна идеята за подкрепа към ВОЛЯ за предстоящите евроизбори. Двамата определиха сегашния модел на Европейския съюз като изчерпан и непривлекателен. Според тях трябва да се върви към "освобождаване на Европа" и създаване на алианс на нациите, в който държавите да бъдат свободни.

Веселин Марешки - председетаел на ПП "Воля": "Партия "Воля" ще се бори за достойно представяне в европарламента, защото с нашите партньори от движението сме призвани да направим голямата промяна. Смятам, че всички ние сме готови за тази мисия."

Крайнодясната Марин льо Пен определи Брекзит като пример за това какво става, ако Европа не гледа сериозно на нещата. По думите ѝ светът е в края на един цикъл - периода на дива глобализация. Според нея промяната не може да се спре с парите, които Европа дава. Марин Льо Пен беше категорична и, че с допускането на мигрантите на Стария континент, се цели унищожаване на ценностите на народите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва свидетели на саморазправата във влака Пловдив - София
Полицията издирва свидетели на саморазправата във влака Пловдив - София
Зоран Заев пита се пита дали Груевски е напуснал Македония доброволно
Зоран Заев пита се пита дали Груевски е напуснал Македония доброволно