НОВИНИ

Мазилка падна върху детска количка и рани бебе

Бебе на 8 месеца пострада, след като върху детската му количка паднаха парчета тухла и мазилка от фасадата на стара къща. Инцидентът стана по обед в центъра на Пловдив. Няма опасност за живота на детето. То е с контузни рани по главата, а родителите му са готови да търсят отговорност по съдебен път.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
19:49, 18.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Разходката на Мария с осем месечната си дъщеря се превръща в кошмар когато минават покрай къщата на улица „Бетовен". На тротоара под фасадата жената спряла за да вдигне сенника на бебешката количка. Минута след това върху детето политат строителни отломки.

Мария Миткова
Сенника беше в това положение, тъй като пекна слънце аз го вдигнах и в следващия момент от горе се изсипаха елементи с такава големина смесени с по малки елементи от мазилка.

Мария успява бързо да извади бебето си, а служителка от магазин в близост до инцидента звъни на 112. Детето е с хематом на главата и охлузни рани на носа и крачето.

Мария
Благодаря на Бога че детенцето ми е живо, защото можеше това нещо да е с много по-трагичен край.

Веднага след инцидента на мястото пристига и районния кмет и мястото беше обезопасено.

Георги Стаменов - кмет на район Централен в Пловдив
За съжаление тази сграда, която е паметник на културата във момента не се стопанисва, но има проект за нея, който е за ремонт и реконструкция.

Собствениците на сградата изразиха съжаление за случилото се, но обясниха в свое становище до медиите, че тромави административни процедури за забавили ремонта. Мария обаче ще търси отговорност за случая в съда.





Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партията Алтернатива за Германия се вписва със своите антиислямски възгледи
Партията "Алтернатива за Германия" се вписва със своите антиислямски възгледи
Съдът в Кюстендил отложи делото срещу братя Галеви
Съдът в Кюстендил отложи делото срещу братя Галеви