НОВИНИ

Съдът в Кюстендил отложи делото срещу братя Галеви

Окръжен съд - Кюстендил отложи делото за конфискацията на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов и техните съпруги. Нито една от назначените експертизи не бе приета в днешното съдебно заседание.

bnt avatar logo
от Оля Архипова
19:40, 18.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В днешното производство следваше да бъдат представени 3 експертизи - строителна, автотехническа и допълнена оръжейна с конкретно поставени в предходното съдебно заседание, въпроси. В хода на делото обаче стана ясно, че експертизата за недвижимите имоти, собственост на братя Галеви, не е готова,а автотехническата е непълна и просрочена.

Aдвокат Капка Гергинова: „Строителната експертиза по повод оценката на имотите не е готова, по причини, които да приемем, че имат обективен характер. Докато тази, която е за моторните превозни средства, е от субективен характер, защото вещото лице не е спазило срока.“

Eкспертизата за огнестрелното оръжие, която следва да внесе яснота относно броя и стойността на оръжията, притежавани от подсъдимите, както и кога са придобити, отново не бе представена поради отказ от страна на посоченото от съда вещо лице, да я изготви.До този момент двама определени експерти са се отказали да изготвят подобна експертиза, предстои да бъде посочено друго вещо лице. Следващото съдебно заседание е насрочено за 8 юни тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мазилка падна върху детска количка и рани бебе
Мазилка падна върху детска количка и рани бебе
Вълненията в Македония продължават
Вълненията в Македония продължават