НОВИНИ

Медици и пациенти излязоха отново на протест пред болницата във Враца

Проливният дъжд не спря и днес медици и граждани на Враца да блокират една от главните пътни артерии в областния град, за да защитят Многопрофилната болница „Христо Ботев” от фалит. Гражданското неподчинение продължи около час, а в протеста се включиха и футболните фенове.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:26, 07.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
медици пациенти излязоха отново протест болницата враца

Макар и доста по-малко от вчера, хората отново излязоха на улицата в подкрепа на медиците, принудени да работят без заплати в болница със запорирани сметки. Нова информация за решаването на проблема няма, остава само надеждата, казаха лекари.

д-р Красимир Вътов: На тази среща, която се очаква с премиера, се надяваме да се изясни може ли да се помогне на болницата, защото работата не спира. Аз работя в неонатологията и продължават да се раждат деца. За два дена три деца са се родили, тази сутрин още едно.
Елеонора Колева, медицинска сестра в хирургията: Здравният министър каза, че няма да бъде допуснат фалит на болницата във Враца. Ще чакаме добри новини, надяваме се, врачани са тук – най-смелите, най-отговорните, ще продължим и няма да се предадем.

Искрен Христов е един от малцината граждани на Враца, които дойдоха в дъжда да подкрепят протеста. Той призова врачани да проявят повече солидарност, защото ако болницата се закрие, едва ли ще може да се възстанови по-късно.

Искрен Христов: - Много слаба надежда имам, като гледам инертността на народонаселението тука...

На блокадата под проливния дъжд хората се заканиха да продължат протестите, докато не се намери трайно и справедливо решение за 130-годишната болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо Албания не зачита българското малцинство?
Защо Албания не зачита българското малцинство?
Около 25 000 футболни фенове ще гледат мача България - Франция
Около 25 000 футболни фенове ще гледат мача България - Франция