НОВИНИ

Меморандумът е нескопосан, според Радан Кънев

Всяка партия в Реформаторския блок ще прецени поотделно дали да подкрепи меморандум за коалиционни отношения. Окончателното решение ще бъде взето на изпълнителен съвет на Реформаторския блок. Според Радан Кънев меморандумът е нескопосан.

меморандумът нескопосан радан кънев
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 26.02.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Радан Кънев, председател на ДСБ, съпредседател на ПГ на РБ: Първата част е декларация на верноподаничество лично към премиера, не към принципи, не към програми, а към човек. Вече взехме да си живеем в Османската империя явно духом. Втората част - няколко хубави пожелания без никакво съдържание. Например приемане на промени в Закона за съдебната власт, не значи нищо. Със сигурност ще бъде приет, но има много важни въпроси, които могат да се решат по добрия начин или по лошия начин.

Според Кънев меморандумът не решава никакви въпроси. Дали ще го подкрепят колегите от БЗНС дълбоко се съмнявам, по-важното е каква работа ще се свърши от тук нататък. Моите впечатления са, че който не може да свърши нещо полезно, започва да говори за меморандуми, каза още Кънев.

Радан Кънев, председател на ДСБ, съпредседател на ПГ на РБ: В България вече 25 години непрекъснато се говори за съдебна реформа и непрекъснато се намират все нови и нови изтънчени начини тази реформа да бъде имитирана, но да се гарантира, че нищо няма да се промени. В крайна сметка не правим съдебна реформа, правим имитация. Тръгваме да променяме Конституцията в последния момент 3/4 от народните представители от всички групи без Реформаторския блок се отмятат от подписите си, гласуват за това да няма реформа, да има имитация.

Вижте целия разговор в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серия маратонски бягания тръгва от Варна
Серия маратонски бягания тръгва от Варна
Лекарите в Разградско недоволни от здравната карта
Лекарите в Разградско недоволни от здравната карта