НОВИНИ

Мерки за редуциране на административната тежест в КАТ

Министър-председателят, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на вътрешните работи обсъдиха днес с експерти от Министерския съвет как да се осъществи един от основните ангажименти на правителството - редуцирането на административната тежест. Експертите са се фокусирали там, където обслужването е мъчително за гражданите и са посочили КАТ като едно от тези места. Набелязани са дългосрочни и краткосрочни мерки.

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:24, 10.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
мерки редуциране административната тежест кат
Томислав Дончев - вицепремиер: Изработването на качествен сайт, в който не само да има адреса на съответната служба, а да са описани услугите, какви документи са необходими. Една такава междинна стъпка - поне документите да ги има в електронен вид, човек да може да си ги разпечата, да си ги попълни и да отиде с готови документи. През КАТ-София всеки ден минават по 2500 човека и около 900 автомобила. Крайната цел - разбира се е пълна електронизация и намаляване на повода да се ходи в самите администрации да се ползва обслужване на гише.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Премиерът ме убеди и ми каза: "Вели, казваш и ако до вторник си готов, в сряда съм готов да гласуваме постановление на МС да се отпуснат средствата". Примерно, за тези компютри се сещам, за обслужващите места - гишета. Трябва да се купува включително и хардуер, трябва да се сменя софтуер, ще се правят и други неща - всичко това и по областните дирекции е обсъждано в детайли буквално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обиколката на потомците на Макгахан у нас приключи в Батак
Обиколката на потомците на Макгахан у нас приключи в Батак
София Прайд 2017 в снимки
София Прайд 2017 в снимки