НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност заради вечното дерби Левски - ЦСКА в събота

Столичната полиция усилва охраната заради мача между Левски и ЦСКА в събота. Дербито е от 14:30 часа за Националния стадион "Васил Левски". Двата отбора са сключили и договор с охранителни фирми, които ще се грижат за реда, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

bnt avatar logo
от БТА
14:51, 02.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
засилени мерки сигурност заради вечното дерби левски цска събота

Шофьорите на градския транспорт ще подават информация за агресивни пътници. Няма заявени шествия от двата клуба. Практиката обаче показва, че все пак групово придвижване винаги има. За това и полицията ще се грижи двете агитки да не се засичат, каза Антон Златанов.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаите ще извършват щателни проверки на посетителите. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Колкото до снощния инцидент в центъра на София, директорът на СДВР Младен Маринов обясни, че става дума за три самоделни бомбички, които най-често използват футболните хулигани. Сигналът за три взрива е подаден минути след полунощ, като било обяснено, че има голямо задимяване. Една от бомбичките се е взривила в пластмасова щора на адвокатска кантора. От там обаче обяснили на полицията, че не се сещат за човек, който може да иска да си отмъщава. Въпреки това разследващите работят и по тази версия, каза Маринов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на деня пускат парното в столичния кв. Младост 1
До края на деня пускат парното в столичния кв. "Младост" 1
​Новите учебници за 2-ри и 6-ти клас ще бъдат готови за новата учебна година​
​Новите учебници за 2-ри и 6-ти клас ще бъдат готови за новата учебна година​