НОВИНИ

Министър Нанков: 17 пътни съоръжения са в лошо състояние, 5 се ремонтират

17 пътни, мостови съоръжения по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ са в лошо състояние, 5 от тях се ремонтират в момента. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща днес в Министерския съвет с премиера и финансовия министър. Цената за ремонта е над 130 млн. лева.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:14, 20.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Два от ремонтиращите се в момента мостове са на автомагистрала „Тракия“, а 3 други виадукти в ремонт са на автомагистрала „Хемус“.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Съоръжението на Коренищки дол, това е 37-и километър, съоръжението на 33-ти, дясната посока от Варна към София преди тунел „Витиня“, съоръжението на Потоп. И двете мостови съоръжения на АМ „Тракия“, на 20 км., най-високото, и това на 37-и, което беше компроментирано след преливането на общинския язовир край Ихтиман.
;

Те ще бъдат готови до 1 ноември, като до края на месеца започват ремонтите на още обекти по "Хемус" и "Тракия".

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: На 37 км. плюс 620 м., на 37.680, двете мостови съоръжения, те са по-малки, на 51 км. на "Хемус" при Разлив. И на 30-ти км. на АМ "Тракия".

Министър Нанков уточни, че все пак не трябва да се чертаят "апокалиптични картини" - съоръженията са поддържани, но са строени преди 40-45 години и е време да се ремонтират.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Имахме ангажимент да докладваме на премиера и заедно с финансовия министър да уточним график във финансово отношение относно ремонта на мостовите съоръжения.

Миналата година са ремонтирани 7 мостови съоръжения по двете магистрали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна укрепването на пътя за Рилския манастир
Започна укрепването на пътя за Рилския манастир
Между 30 и 50 000 лева са откраднати от банкомата в Казанлък
Между 30 и 50 000 лева са откраднати от банкомата в Казанлък