Министър Нанков: С парите от ТОЛ таксите ще ремонтираме 3 пъти повече пътища

Макар и много закъснели, поставихме началото на устойчив в дългосрочно финансово отношение сектор. С очакваните приходи от въвеждането на ТОЛ системата за тежкотоварни автомобили, която ще заработи от 16 август 2019 г., ще могат да се рехабилитират и поддържат три пъти повече пътища във всяка област.

от БГНЕС
23:27, 06.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
министър нанков парите тол таксите ремонтираме повече пътища

Ресурсът, който ще се генерира, ще е в пъти по-голям. Очаква се още през 2020 г. той да е два пъти и половина по-голям от досегашните постъпления.

Това заяви при участието си в дискусията „Европа в нашия дом“ в Разград заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По етапно ще бъде ремонтиран пътят Разград -Кубрат, коментира регионалният заместник-министър. През тази година ще приключи започналият през 2016 г. ремонт на участък от пътя.

Предвижда се да започне ремонт и на още 9 км от него. В област Разград през 2017 и 2018 г. със средства от държавния бюджет в размер на близо 24 млн. лв. са ремонтирани 98 км пътища.Сред тях са участъци от пътя Търговище - Разград.

Ремонтирани са също отсечки и от третокласния път, по който преминава интензивен трафик на тежкотоварни автомобили, превозващи инертни материали, земеделска продукция и материали за завода за фаянс и теракота в Исперих.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Обявяват желаещите да строят участъка от Турски поток на българска територия
Обявяват желаещите да строят участъка от "Турски поток" на българска територия
Разследват връзка между пакета в Глазгоу и малките бомби в Лондон
Разследват връзка между пакета в Глазгоу и малките бомби в Лондон