НОВИНИ

Министърът на туризма коментира начините на популяризиране на българското

Държавата не може да накара бизнеса да използва само български продукти, но може да работи в посока да се насърчават хотелиерите и ресторантьорите да влагат в дейността си продукти, произведени у нас. Това заяви за БНТ 2 служебният министър на туризма Стела Балтова по време на посещението си в Пловдив. По данни на министерството има туристи от Русия, които вече се интересуват специално от гурме туризъм в България. Основното обаче, което трябва да се предлага са български традиционни храни, както това се прави в Пловдив по време на Дефилето на младото вино.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
20:00, 04.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Доц. д-р Стела Балтова - служебен министър на туризма
"Считам, че това е също една добра възможност наистина, даже много ми харесва на мен примерно да даваме добри практики как български хотели и ресторанти предлагат качествени български продукти и по този начин те успяват и рекламират България. Между впрочем това е фантастично като възможност."
Инж. Любозар Фратев - председател на Съвета по туризъм в Пловдив
"Ще има само български вина, ще има само българска храна - това, което правим сега през май - 6 и 7 май, за трета година правим "Вино и гурме" - само думата му е френска. Храната е българска, вината са български. По този начин ние рекламираме българското, ние помагаме на производителите - българските."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 от жертвите на атентата в Санкт Петербург са идентифицирани
10 от жертвите на атентата в Санкт Петербург са идентифицирани
Качествата на българския ориз
Качествата на българския ориз