НОВИНИ

Васко Начев: Повишението цената на газа за крайния потребител няма да бъде 30%

В предаването "Още от деня" енергийният експерт Васко Начев бе категоричен, че цената на газа, която ще плаща крайният потребител няма да се повиши с 30%. По думите му, само един от компонентите, които съставят цената, е с увеличение 30%. Той не одобри изказванията на политиците по повод повишението на цената.

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 04.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Васко Начев, енергиен експерт: "Целият ден е изпълнен с политическо говорене, което не прави чест на никоя от страните. Темата е достатъчно сериозна и по този елементарен начин да се поставят нещата е изключително некоректно. Трябваше ли да бъде повишена така цената на газа - да, категорично. Повишението не е нищо прищявка на някоя от политическите партии, нито на КЕВР, а това е следствие нефтения индекс."

Според Начев, цената на газа за крайният потребител няма да се увеличи с 30%.

Васко Начев: "Истинската причина остана под радара на общественото недоволство, защото фокуса насочва към КЕВР. КЕВР е орган, който изпълнява законовите разписания относно как, кога и защо се покачва или намалява цената. Действително нарастването на цената звучи стряскащо. 30% обаче няма да е увеличението на газа и веднага ви казвам защо. Защото с 30% се иска само един от компонентите, който участва в образуването на цената. Има няколко компоненти, които участват в цената. Твърде некоректно е да се говори, че повишението на газа за крайния потребител ще бъде 30%."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Унгария, парламентът гласува Закона за висшето образование
Протести в Унгария, парламентът гласува Закона за висшето образование
Състезател по колоездене преследва и задържа крадец в Пазарджик
Състезател по колоездене преследва и задържа крадец в Пазарджик