Групата на Миню Стайков остава за постоянно в ареста

Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста за постоянно. Това реши след 12-часово заседание Апелативният специализиран наказателен съд. Стайков е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари. Освен него бяха задържани Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров, които също остават в ареста.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
22:50, 18.09.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Съдът прие, че прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предопложение, че тримата заедно с още петима други са участвали в организирана престъпна група с цел производство и разпространеие на цигари без бандерол, данъчни престълния и пране на пари.

Според апелативните магистрати обаче, липсват достатъчно доказателства за извършването на изборените вторични престъпления с изключение на нераглемеинтираното производство на цигари.

В групата участва и синът на Миню Стайков, за когото е издадена европейска заповед за арест и се издирва.

В днешното заседание прокуратурата представи нови 6 тома доказателства, според които Миню Стайков е усвоявaл неправомерно европейски средства чрез програмата "Млад фермер", за което е използвал младежи до 28 години, които са деца на негови служители във фирма "Сис Индъстрис".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България загуби от Полша в последния мач от първа фаза на Световното първенство
България загуби от Полша в последния мач от първа фаза на Световното първенство
Във Франция започна производството на коледни шоколади
Във Франция започна производството на коледни шоколади