НОВИНИ

Младен Маринов коментира случая с нападнатия полицай в Сливен

Заради случая в Сливен вътрешният министър Младен Маринов заяви, че няма да позволи нападение над полицай, когато той изпълнява служебните си задължения. Той е разпоредил и на областните директори, и на заместник-главния секретар, при такива случаи да се прилага категорично закона, независимо от това колко полицаи са необходими, за да се въдвори ред и да се задържат извършителите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:04, 19.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Нападенията над полицаи зачестяват заради мерките за стриктно спазване на закона, обясни министър Младен Маринов по повод случая с тримата пострадали полицаи в Сливен.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Ситуацията е такава, че такива случаи най-вероятно ще има, тъй като ние, първо, прилагаме нулева толерантност към такива нарушения. Говорим за нарушения от типа силна музика след забранените часове.

Министър Маринов осъди и случая с нападнатите журналисти от телевизия Bulgaria ON AIR, отразявали инцидент със столична адвокатка. Вътрешният министър обяви, че полицията работи по случая. Той коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Без да конкретизира какви са новите доказателства, тъй като законът забранява да се дава информация от досъдебното производство, Маринов каза:

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Мога само да потвърдя, че при допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин, след като той ни беше върнат от Германия, са документирани и други доказателства, които потвърждават версията, че той е извършителят на това тежко престъпление.

Младен Маринов каза още, че в момента се водят разговори - в бъдещия бюджет на МВР да бъдат предвидени повече пари за техническо оборудване на полицаите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на БТА на съд заради бартер за минерална вода
Директорът на БТА на съд заради бартер за минерална вода
Мария Габриел участва във високотехнологичната конференция Innowave Summit
Мария Габриел участва във високотехнологичната конференция Innowave Summit