НОВИНИ

Младежки информационно-консултантски центрове отново започват работа във Варна

Във Варна отново отварят врати Младежки информационно-консултантски центрове. В тях ще работят психолози, консултанти по кариерно развитие и социално предприемачество. Младежите ще получават знания и за разработването на проекти. Центровете са част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

bnt avatar logo
от Мартин Николов, Даниела Цекова
16:45, 17.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Основните дейности в консултантските центрове ще бъдат насочени към предоставяне на актуална информация, обучения и консултации на младежи.

Боян Боянов, сдружение "Младежки информационен доброволчески център" - Варна
"Варна ще има най-много центрове по информация, четири на брой, като основна цел в почти всеки проект на колегите ще бъде именно популяризирането на Европейската младежка столица.“

За първи път тази година врати ще отвори и младежки център „Скаут“.

Боян Боянов, сдружение "Младежки информационен доброволчески център" - Варна
"Също така изключително интересни са обученията, които правим, така използваме методи, които не са като тези в училищата – една суха теория. А самите младежи влизат в роля, една отборна надпревара с интерактивни методи, което е много интересно.“

Основната тема за 2017 година ще бъде безработицата. Всички предвидени обучения – по едно на месец, ще бъдат в тази посока. Началото е през февруари. Първоначално младите хора ще бъдат обучавани в изготвянето на автобиография, мотивационно писмо и ще бъдат подготвяни за явяване на интервю за работа. Приоритет при обученията ще бъдат младежите в неравностойно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тонове умряла риба в язовир Въча след съмнително източване
Тонове умряла риба в язовир "Въча" след съмнително източване
Логото за председателство ни на Съвета на ЕС - с шевица, трикольор и кирилица
Логото за председателство ни на Съвета на ЕС - с шевица, трикольор и кирилица