НОВИНИ

Мними ВиК инкасатори обикалят селата в Благоевградско

ВиК в Благоевград предпуреждава своите абонати за мними инкасатори, които обикалят домовете на жителите на града и околните села. Измамниците имат за цел да влизат в имотите на гражданите, за да огледат какво ценно има в тях и по-късно да се върнат, за да ги оберат. Някои дори предлагат да събират пари на място.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
08:42, 18.02.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Един от последните сигнали е от село Бело поле. Мниминте инкасатори стават все по-креативни, оставяйки бележки на хората за дължимите им суми.

Росица Димитрова, директор на водното дружество: През последните няколко седмици получихме сигнали, че има такива мними инкасатори, които се представят за служители на ВиК и събират неправомерно такси. Апелираме към нашите потребители да бъдат внимателни. Нашите инкасатори, нашите служители носят отличителни знаци - имат табели, баджове, на които са изписани имената, съответно и дрехите са с изписано "ВиК Благоевград".

Няма информация за някой вече измамен. Прави се превантивна кампания за потребителите. На сайта на дружеството има график на посещенията. Там са изписани и имената на служителите на дружедтвото. Има и денонощна телефонна линия за гражданите.

Иван Стойчев, кмет на с. Бело поле: Преди около седмица, около 17:30 часа, жена, прибирайки се вкъщи вижда лепенка на вратата. На лепенката има телефонен номер, три имена на мъж и указания, че трябва да се обади, за да заплати задълженията си. Тя беше много притеснена, обади ми се. Аз й казах - дай ми на мен имената и телефонния номер.Обадих се, някаква жена вдигна, каза, че има задължения лицето.

Според него целта е да се обади потърпевшия. Кметът подозира, че телефонът, на който се звъни, е импулсен. Той е предупредил всички жители на селото да се обаждат на него при подобни случаи. Стойчев не е сигнализирал полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Николай Брънзалов: Няма фалшиви болнични листове
Д-р Николай Брънзалов: Няма фалшиви болнични листове
Кметът на Калофер: 12 г. след сделка между общината и Ковачки инвестиции няма
Кметът на Калофер: 12 г. след сделка между общината и Ковачки инвестиции няма