НОВИНИ

Мобилни каси събират данъци в селата в Кюстендилско

Голям интерес към плащане на дължимите данъци по селата, се наблюдава в Кюстендилско. От началото на този месец мобилни каси на дирекция "Местни приходи" в община Кюстендил, обикалят селата и събират дължимите данъци. Селото, което събере най-много средства от данъци и такси, ще получи същата сума за благоустройство, обещават от кметството в областния град.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Ангелина Дочева
12:00, 12.03.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Село Грамаждано е сред първите, в което днес пристигнаха на място мобилните данъчни екипи. Повечето от местните хора тук са възрастни. Казват, че плащането на дължимите данъците на място, е много удобно за тях.

Пепа Стойчева: " Защото не губим време в ходене до Кюстендил и чакаме там на опашки, а тука направо. И аз съм спокойна вече, че нема да чакам, платила съм си данъка.

Освен време, местните хора спестяват и транспортни средства, а много често дължимият данък е по – евтин от билета за автобус до града.

Пепа Стойчева: "Спестяват се два лева ,един лев за на отиване и един за връщане за автобус."
Райка Митова: "Може да има данък пет лева,а ти два лева требе да дадеш за рейс. Това за нас е икономия , с малките пенсии на нас ни е много нещо.Текст: Много от хората в съседното с. Жиленци също имаха възможност днес да си платят на място данъчните задължения.Кмета на селото Камен Златоков каза, че кампанията се провежда за осма поредна година и интереса към нея е голям.
Камен Златков- кмет на с.Жиленци: "За тех е удобство това нещо. И преди да се започне плащане винаги ме питат на коя дата е кмете от колко часа е."
Изнесените данъчни каси по селата улесняват изключително много и хората , които живеят във високопланинските райони.Традиционната данъчна кампания, ще продължи до началото на април. До тогава мобилните групи ще посетят общо 50 населени места . Селото, което събере най- много средства от данъци и такси пък ще получи същата сума за благоустройство, обещават от кметската управа в Кюстендил.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов поднесе венец на паметника на загиналите евреи в Скопие
Бойко Борисов поднесе венец на паметника на загиналите евреи в Скопие
Пътнически самолет се разби при кацане на летището в Катманду
Пътнически самолет се разби при кацане на летището в Катманду