НОВИНИ

Момче с опасност за живота след селфи върху влак

14-годишно момче от Пловдив е с 55 процента изгаряния и опасност за живота след екстремно селфи върху влак. Драмата се е разиграла в сряда на гара "Филипово", където група деца са решили да се качат върху влакова композиция. Пострадалото момче е настанено в Университетската болница "Свети Георги".

bnt avatar logo
от Г. Паскова, Д. Димитров
17:59, 12.02.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Група момчета и момичета на възраст между 10 и 14 години се промъкнали незабелязано в района на гарата. Част от тях решили да си направят снимки и се качили върху вагон-цистерна. Внезапно волтова дъга с напрежение над 27 хиляди волта удря едно от момчетата. След това контактната мрежа изключила.

Любомир Милков - Синдикат на железничарите в България: За инцидента разбрал първо енергодиспечерът, който получил сигнал за изключване на напрежението, в контактната...в 16.29 часа. За щастие на децата и пред вашия екран благодаря на наши колеги, които веднага са отишли на място и са оказали първа помощ и са поискали повторно изключване на напрежението.


;

Огромен шанс е, че момчето е живо след удара на волтовата дъга, заявиха специалисти. Следващите три дни ще бъдат критични за състоянието му.

Момчето е с 55 процента изгаряния, амнезия и рана на главата. То е поредния случай на пострадал от опасната мода.

Събка Дякович - психолог: И в това си желание много хора, за съжаление както е станало с тези младежи в Пловдив, стигат до екстремни ситуации. Слконни са на непремерен риск в желанието си да покажат пред другите един приемлив за себе си образ.
Любомир Милков - Синдикат на железничарите в България: Аз видя ли такъв човек около линията, настръхвам.

Заради зачестилите инциденти железопътните работници са преминали специално обучение как да реагират при подобни ситуации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се заби в оградата на училище
Кола се заби в оградата на училище
 Джордж Клуни и Ангела Меркел разговаряха  за бежанската криза
Джордж Клуни и Ангела Меркел разговаряха за бежанската криза