НОВИНИ

МОН обмисля финансиране на всички училища, желаещи електронен дневник

В над 1000 училища има електронни дневници и може би техният брой се е увеличил от началото на тази учебна година. Догодина обмисляме да финансираме всички желаещи училища да поддържат абонамент за електронен дневник през следващата година, което ще бъде крачка в един момент това да бъде основен документ. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

bnt avatar logo
от БТА
15:24, 17.10.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
мон обмисля финансиране всички училища желаещи електронен дневник

Коментарът той направи във връзка с искането за отпадане на родителските срещи в сегашния им вид заради използването на електронни дневници в училищата, поставено от директора на 119-то Средно училище "Академик Михаил Арнаудов" Диян Стаматов.

Според Стаматов, който е бивш зам.-министър на образованието, достигането на информацията до всеки родител в реално време чрез електронния дневник обезсмисля срещите на родители и учители във формата за цял клас.

Личната комуникация между родителите и учителя е необходима, но не е задължително тя да се осъществява във формата на родителски срещи. Тази комуникация е задължителна, желателна, като неведнъж съм апелирал за максимално взаимодействие между родителите и учителите, заяви министър Вълчев.

Все още нямаме електронни дневници във всички училища, но важно е съдържанието на комуникацията, важно е как се изгражда доверието, а не толкова формата, която е родителската среща. Това по-скоро е една традиционна форма, рано или късно ще бъде поставен въпросът за нейната задължителност при наличие на други форми. Така че по-скоро говорим, кога те няма да бъдат задължителни, допълни министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследващ екип от Саудитска Арабия в резиденцията на консула ѝ​ в Истанбул
Разследващ екип от Саудитска Арабия в резиденцията на консула ѝ​ в Истанбул
Взрив в Крим: Жертвите вече са 18, ранените - 50
Взрив в Крим: Жертвите вече са 18, ранените - 50