НОВИНИ

Морган Фрийман получи 43-тата награда "Чаплин"

Актьорът Морган Фрийман получи 43-тата награда "Чаплин" от филмовата общност на "Линкълн Сентър" в Ню Йорк. На церемонията присъстваха още Робърт Де Ниро, Хелън Мирън и Дани Глоувър.

bnt avatar logo
от Георги Петров
09:46, 26.04.2016
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Наградата е създадена през 1972 година и кръстена на първия си лауреат Чарли Чаплин, който се завръща в Съединените щати именно тогава след дълъг период на отсъствие, за да я получи.

Сред предишните носители на приза личат имената на Робърт Редфорд, Катрин Деньов и Сидни Поатие. Към тях тази година се присъединява Морган Фрийман.

Носителката на "Оскар" Хелън Мирън, която участва с Фрийман в двете части на екшън поредицата "БСП - Бесни Страшни Пенсии", се изказа ласкаво за своя колега и го похвали за това, че не спира да се развива като актьор.

ХЕЛЪН МИРЪН: Сигурна съм, че той се чувства така, сякаш продължава да се учи, и смятам, че това е магията на хора като Морган. И вероятно това е мотивацията му да продължава да върши толкова много работа.

Самият Фрийман заяви, че се чувства като огромен късметлия предвид скромния си произход. Когато бе запитан какво го кара да продължава да работи, Фрийман отвърна, че това е преди всичко удоволствието от актьорската игра.

МОРГАН ФРИЙМАН: Добър съм в това. Винаги съм успявал да го правя, без да влагам прекалено много усилия.

Морган Фрийман е носител на "Оскар" за поддържаща мъжка роля от 2005 година за участието си в "Момиче за милиони" на Клинт Истууд. Сред най-известните му превъплъщения са тези във филмите "Величие", "Да возиш Мис Дейзи" и "Изкуплението Шоушенк".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реставрират сградата на хуманитарната гимназия в Пловдив
Реставрират сградата на хуманитарната гимназия в Пловдив
Български светини се рушат в Букурещ
Български светини се рушат в Букурещ