НОВИНИ

МОСВ разреши да бъде подновена работата на ТЕЦ "Брикел"

ТЕЦ "Брикел" - Гълъбово възстанови работа. Регионалната еко инспекция в Стара Загора издаде заповед, с която се преустановява принудителната административна мярка за спиране на дейността на 6 от котлите на горивната инсталация за производство на топлинна енергия.

bnt avatar logo
от Иван Янев
11:01, 25.09.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Тя беше наложена на 9 септември заради установено използване на неразрешен вид гориво - биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството. РИОСВ-Стара Загора извърши проверка на място и установи, че неразрешените горива се отстранени от площадките на територията на предприятието.

Проверката установи също, че операторът е изградил система за непрекъснато видеонаблюдение за контрол на съоръженията, осигуряващи подаване на горива към котлите на ТЕЦ-а.

На РИОСВ-Стара Загора и органите за местно самоуправление е осигурен непрекъснат достъп в реално време до видеоизображенията, както и възможност за отдалечен преглед и съхраняване на информацията от системата за видеонаблюдение. Целта на системата е да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво в предприятието.

Премахнати са поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ – номер 43, БСП - 56 в листата за местния вот
ГЕРБ – номер 43, БСП - 56 в листата за местния вот
На първо четене: НС прие да отпадне съкратеното следствие при умишлено убийство
На първо четене: НС прие да отпадне съкратеното следствие при умишлено убийство