МОСВ разреши да бъде подновена работата на ТЕЦ "Брикел"

ТЕЦ "Брикел" - Гълъбово възстанови работа. Регионалната еко инспекция в Стара Загора издаде заповед, с която се преустановява принудителната административна мярка за спиране на дейността на 6 от котлите на горивната инсталация за производство на топлинна енергия.

от Иван Янев
11:01, 25.09.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Тя беше наложена на 9 септември заради установено използване на неразрешен вид гориво - биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството. РИОСВ-Стара Загора извърши проверка на място и установи, че неразрешените горива се отстранени от площадките на територията на предприятието.

Проверката установи също, че операторът е изградил система за непрекъснато видеонаблюдение за контрол на съоръженията, осигуряващи подаване на горива към котлите на ТЕЦ-а.

На РИОСВ-Стара Загора и органите за местно самоуправление е осигурен непрекъснат достъп в реално време до видеоизображенията, както и възможност за отдалечен преглед и съхраняване на информацията от системата за видеонаблюдение. Целта на системата е да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво в предприятието.

Премахнати са поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ – номер 43, БСП - 56 в листата за местния вот
ГЕРБ – номер 43, БСП - 56 в листата за местния вот
На първо четене: НС прие да отпадне съкратеното следствие при умишлено убийство
На първо четене: НС прие да отпадне съкратеното следствие при умишлено убийство