НОВИНИ

МВнР няма информация за наложената забрана на Доган и Пеевски

МВнР не разполага с официална информация за взето решение за забрана за пътуване в Турция на Ахмед Доган и Делян Пеевски, както се коментира в българските и в турските медии. Това обяви от трибуната на Народното събрание зам.-външният министър Валентин Порязов.

мвнр информация наложената забрана доган пеевски
bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 12.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В този смисъл, подчерта Порязов, ние не можем да правим никакъв друг коментар, освен да ви информираме за това с каква информация разполагаме - няма никакво съобщение на официална турска институция за взето подобно решение.

Обяснението дойде в отговор на поисканото от ДПС в началото на днешното пленарно заседание изслушване на първия ни дипломат Даниел Митов по казуса. ПГ на Движението настоя външният министър да обясни в пленарната зала какви действия е предприело дипломатическото ведомство, да потвърди или отрече информацията в медиите относно забраната. Това обяви съпредседателят на групата Мустафа Карадайъ.

Министърът, подчерта той, следва да уведоми Народното събрание за предприетите от него действия до момента, както и за мерките, които ще бъдат взети. Информацията за забраната бе потвърдена от турското посолство пред БНТ, добави като аргумент депутатът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лек автомобил се е врязал в оградата на столично училище
Лек автомобил се е врязал в оградата на столично училище
Дебатите по вота на недоверие ще бъдат на 17 февруари
Дебатите по вота на недоверие ще бъдат на 17 февруари