НОВИНИ

Полицията: Стрелецът от Мюнхен не е бил свързан с "Ислямска държава"

Полицията в Мюнхен не откри никакви доказателства, свързващи нападателя с "Ислямска държава", предаде ДПА, като цитира шефа на полицията Хубертус Андре. Предполага се, че стрелецът се е вдъхновил от норвежкия масов убиец Андерш БрайвикОще вчера нашият кореспондент Владислав Велев първи направи такова предположение.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:56, 23.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

"Става дума за самотен нападател", продължи полицейският шеф. Няма никакви индикации, че е имало и други нападатели. Престъплението и неговият извършител нямат абсолютно никаква връзка с бежанския проблем, добави Андре. Заподозреният е роден и израсъл в Мюнхен, каза той.

При обиска тази сутрин в апартамента, където той е живеел, открихме елементи, сочещи, че се е интересувал от въпроси, свързани с умопобъркани извършители на убийства и с масови стрелби, конкретно книги и статии от вестници, каза Андре.

Има очевидна връзка на стрелбата в Мюнхен с норвежкия масов убиец Андерш Брайвик. Полицията предполага, че нападателят е бил вдъхновен от Брайвик, който преди пет години уби 77 души в Осло и на остров Ютьоя, посочи Андре.

Родителите не са били в състояние да помогнат на разследването, тъй като са в шок, продължи той.

Нападателят е имал 300 патрона в раницата си. Той е стрелял с 9-милиметров пистолет Глок, за който не е имал разрешително и вероятно го придобил незаконно.

Полицейският шеф каза, че седем от жертвите са тийнейджъри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха ​1200 арестувани в Турция редови войници ​
Освободиха ​1200 арестувани в Турция редови войници ​
Нападателят от Мюнхен е бил на психиатрично лечение
Нападателят от Мюнхен е бил на психиатрично лечение