НОВИНИ

Мюзикълът "Ла Ла Ленд" с най-много награди на Оскарите

Мюзикълът "Ла Ла Ленд" бе големият победител на 89-тата церемония за връчване на наградите Оскар на американската Академия за филмово изкуство и получи шест статуетки. След голямо объркване на сцената, при което "Ла Ла Ленд" бе грешно обявен за най-добър филм, се оказа, че истинският победител е "Лунна светлина".

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 27.02.2017
Чете се за: 00:55 мин.
Още

В последните минути на бляскавата церемония, режисьорът Уорън Бейти получи грешен плик и обяви мюзикъла "Ла Ла Ленд" за победител в категорията за най-добър филм.

Празненството на печелившите, обаче, беше прекъснато от водещия, Джими Кимел, който поправи грешката и обяви истинския победител - драмата "Лунна светлина".

Той е основан върху драматичната история за съзряването на чернокожо момче с хомосексуална ориентация. Това е едва вторият пълнометражен игрален филм на 37-годишния многообещаващ режисьор и сценарист от Маями, Бари Дженкинс.

Въпреки големия гаф, вечерта все пак беше триумфална за "Ла Ла Ленд", който спечели шест от престижните статуетки.


;

За най-добра актриса бе избрана Ема Стоун, в ролята си на Мия, а Деймиън Шазел спечели наградата за най-добър режисьор за успешния мюзикъл.

Кейси Афлек, брат на актьора Бен Афлек, спечели приза за най- добър актъор за ролята си в "Манчестър до морето".

Махершала Али бе удостоен с Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля във филма-победител "Лунна светлина". Той стана първия мюсюлманин, удостоен, който печели наградата.

Вайола Дейвис, първата чернокожа актриса, номинирана три пъти за Оскар, спечели статуетката за най-добра актриса в поддържаща роля във филма "Огради".


;

За най-добър анимационен филм беше избран "Зоотрополис", а за Филмът "О Джей: произведено в Америка" бе удостоен с награда Оскар за най-добър документален филм.

Късометражната анимация на българина Теодор Ушев, "Сляпата Вйша", за съжаление не успя да спечели статуетката в категорията за най-добра къдометражна анимация, където приза взе филма на Пиксар - "Пайпър".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват тунелите по автомагистрала „Струма”
Проверяват тунелите по автомагистрала „Струма”
Пламен Димитров: Икономиката позволява увеличение на доходите
Пламен Димитров: Икономиката позволява увеличение на доходите