НОВИНИ

МЗ благодари на всички, осигурили достъп на линейки до бедстващи райони

От Министерството на здравеопазването /МЗ/ изказват своята благодарност към всички, положили усилия да осигурят достъп на линейки до пациенти от бедстващите райони. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ.

bnt avatar logo
от БТА
16:46, 09.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
благодари всички осигурили достъп линейки бедстващи райони

Седемнайсет родилки в страната са потърсили спешна медицинска помощ, като в област Варна 4 са били транспортирани до болници с високо проходима техника, включително и на военноморските сили.
Бебе на 2 месеца и дете на 7 години с остра вирусна инфекция, както и 5 родилки от Добрич, са били транспортирани със съдействието на екипи на Гражданска защита. В голяма част от затворените пътища изпълнението на адресите се осъществява само с високопроходима техника.

В област Монтана, в нощта на 7 януари, линейка е аварирала в преспите при извозване на родилка. Изпратена е друга линейка, която успешно е транспортирала жената в МБАЛ-Монтана. Само за област Разград са били приети 90 повиквания за спешна помощ. Сред тях е имало 2 родилки и пациент с инсулт, на които успешно е била оказана помощ, благодарение на съдействието на АПИ и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
В област Силистра 3 родилки са били транспортирани с тежка техника в МБАЛ-Силистра. В област Шумен 1 родилка е била транспортирана до Варна, а родилка от с. Венец - в МБАЛ-Шумен, със съдействието на екип от "Гражданска защита".

Към момента няма необслужени адреси. Екипите на "Спешна помощ" продължават да работят в усложнената обстановка, с помощта на всички институции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортен хаос в Лондон заради стачка на метрото
Транспортен хаос в Лондон заради стачка на метрото
Изтекли са 34 договора на плажове, отдадени на концесия или под наем
Изтекли са 34 договора на плажове, отдадени на концесия или под наем