НОВИНИ

На Нова година - по-скъпо у нас, отколкото в чужбина

Офертите за посрещане на Нова година на българските хотели догониха по цени тези в чужбина. Въпреки това свободни оферти в последниятден преди празника се намират трудно.Ако още не сте решили къде да изпратите 2017-а, остават 24 часа за да направите своя избор. Разглеждайки обявите в интернет за празничната вечер попадаме на следното заглавие "Нова година в Кюстендил по-скъпо от Дубай". Според една от офертите 7 нощувки със закуска в Дубай се предлагат за 1367 лева, а 3 нощувки със закуски в Кюстендил струват 1374 лева. Според туристическите агенции и двете дестинации се радват на голям интерес.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова
19:03, 30.12.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Оказва се, че ако търсим места за празнуване на Нова година в чужбина в последния момент, най-често желанието ни няма да се увенчае с успех, защото почти навсякъде местата вече са заети, а самолетите вече са тръгнали.

"За Дубай в последния момент възможно ли е да се направи резервация или не?"

"Значи при нас няма как да се направи резервация, защото нашите места са запълнени вече за Дубай. При нас за Дубай всичко е запълнено. Имаме за Испания, самолетът тръгва сутринта."

Оферти за екзотичната дестинанация има, но те са за след няколко месеца, а ако резервираме към днешна дата, дори има намаление. Какви обаче са цените на офертите за празника у нас.

Сега решаваме да се обадим в един от най-луксозните хотели в Кюстендил, за да проверим все пак наистина ли почивката в Кюстендил е по-скъпа от тази в Дубай.

"Добър ден! Искам да ви попитам, имате ли свободни места за тази Нова година."

"Сега? Не. Нищо."

"Може да не са в най-скъпите стаи."

"Нищо нямаме, госпожо. Продадохме ги още от октомври."

"Каква е цената за двама в Новогодишната нощ при вас?"

"Имахме двудневни и тридневни пакети, като цената за два дни е с всичко, за двете нощувки в по-евтината стая за двама е 948 лева. А в по-скъпата - три нощувки 1056. Делуксът е 1020 за две нощувки и 1152 - за три."

Сега ще проверим да ли в последния момент са останали свободни места в малко по-евтините хотели. Обаждаме се на хотел във Велинград.

"Има ли свободни места при вас за Новогодишната нощ? За 31-ви и 1-ви и 1-ви вечерта."

"Нямаме нищо."

Оказва се, че независимо от цените, местата почти навсякъде са свършили. Ако изпаднете в такава ситуация за посрещането на 2018-а има алтернатива - може да изберете програмата на Българската национална телевизия. Там ви очаква новогодишният концерт "Сцена под звездите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи смъртен случай след усложнение на грип
Първи смъртен случай след усложнение на грип
Алексей Навални няма да бъде допуснат да участва в президентските избори
Алексей Навални няма да бъде допуснат да участва в президентските избори