НОВИНИ

Дълги колони от автомобили на ГКПП "Капитан Андреево"

Опашки от коли има от сутринта на граничен пункт "Капитан Андреево". Интензивният трафик се наблюдава от дни на границата ни с Турция. Големият брой пътуващи, който се прибират за лятото от Европа към родината си образуват дълги колони от автомобили. На граничен пункт "Кулата" преминаването е нормално.

bnt avatar logo
от Т. Иванова, И. Илиев
12:07, 20.07.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Интензивен е трафикът на граничен пунк "Капитан Андреево". Работят всички налични автоматизирани 9 работни места за леки коли и 1 гише за автобуси. През предходните 24 часа са преминали около 9 хиляди моторни превозни средства и 30 хиляди пътника в посока Турция.

Емил Гочев - началник на ГКПП"Капитан Андреево: Обработват се по най-бързия начин, не се застояват дълго, някъде от 30 до 40 минути се преминава българския пункт при този интензивен трафик. Очакваме в неделя и понеделник да бъде по същия начин, следващите са малко по-спокойни дни, през седмицата трафикът е малко по-спокоен. Някъде от 5 до 6 хиляди са преминаващите коли, около 20-25 пътници.

Въпреки големият брой автомобили в ранните часове преминаването на граничния пункт в посока Турция отнемаше около 30-40 минути.

При камионите трафикът също е интензивен. Опашки има и от турска страна със завръщащи се туристи. Очаква се и през следващите два дни движението да е натоварено.

;

А на граничен пункт Кулата преминаването е нормално.

Рано сутринта за кратко са се образували колони от автомобили, които обаче бързо са били проверени от граничните служители и са преминали границата. Нормално е движението и на международния път Е 79 и автомагистрала Струма. Няма въведени допълнителни ограничения, които да затрудняват пътуващите.

Шофьорите трябва да бъдат внимателни в района на Кресненското дефиле заради опасност от падащи камъни.

От полицията съветват водачите на автомобили да бъдат толерантни и да спазват правилата за движение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За Великобритания задържането на два плавателни съда от Иран е недопустимо
За Великобритания задържането на два плавателни съда от Иран е недопустимо
НАСА отбелязва 50 години от кацането на Луната
НАСА отбелязва 50 години от кацането на Луната