НОВИНИ

Налагат глоби заради лошото снегопочистване на АМ "Тракия" в Пазарджишка област

Остава усложнена обстановката в страната след снеговалежа от последното денонощие. Силният вятър и заледяванията допълнително затрудняват предвижването по магистралите и основните пътища в страната. Някои проходи са затворени за движение. От сутринта проблеми има и на магистрала "Тракия" заради снегонавявания и непочистено пътно платно, движението на камиони между Пазарджик и София беше спряно. Това препълни до краен предел крайпътните паркинги и аварийната лента в посока София.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
16:05, 26.02.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Сега магистрала в посока София е проходима, но само за леки автомобили. Техниката е включена в овладяване на ситуацията, но на място реакцията се определя като закъсняла. На областното пътно управление ще бъде съставен акт за забавянето.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Въпреки ограниченията, които още сутринта бяха въвели колегите от Агенция "Пътна инфраструктура" за ТИР-овете. Аз минах преди малко през "Тракия" - километрични колони отново заради закъсали, аварирали ТИР-ове. Не може няколко ТИР-а да блокират половин България. Не, че колегите - между другото в Пазарджика област аз съм недоволен от това, което видях като свършено от колегите от АПИ. Ще има наказани. Този път не само снегопочистващи фирми. И от администрацията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на имотите във Варна се покачват през последните три години
Цените на имотите във Варна се покачват през последните три години
Затворени училища заради снегонавяванията в Североизточна България
Затворени училища заради снегонавяванията в Североизточна България