НОВИНИ

Картините на Ван Гог оживяха

80-минутният, уникален по рода си филм, е правен в продължение на 2 години от 100 художника, обучени в стила на Ван Гог. Картините разказват истории за живота и противоречивата смърт на един от най-великите художници в историята на европейското изкуство.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
09:08, 27.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още
картините ван гог оживяха
;

860 рисунки, 1026 скици, 800 писма и 20 персонажа, които оживяват, за да разкажат историята на един човек - Винсент Ван Гог. Филмът "Loving Vincent" (в превод - "Да обичаш Винсент") е първата по рода си пълнометражна анимация, създадена по картини на великия майстор на четката.

Над 100 художници, обучени в стила на Ван Гог, са работили в продължение на 2 години, за да създадат 80-минутния филм.

Всеки кадър е истинска маслена картина, рисувана върху платно. За секунда пред очите ни минават 12 картини, а в целия филм кадрите са над 56,800.

В последното си писмо преди да сложи край на живота си Винсент пише: “Не можем да говорим освен чрез картините си” и точно това се опитват да направят авторите на филма. Режисьори са полската художничка Дорота Кобиела и носителят на Оскар за късометражния анимационен филм "Петя и вълкът" Хю Уелчман.

Лентата се концентрира върху 120 от най-известните картини на един от най-великите художници в историята на европейското изкуство. Сценарият е писан въз основа на писмата на Ван Гог до негови близки, а героите разказват истории за живота му и изказват предположения за противоречивата му смърт.


Първият трейлър на филма вече е готов, а емоцията от него не може да се опише. Трябва да се види...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стабилно е състоянието на простреляното момче в Княжево
Стабилно е състоянието на простреляното момче в "Княжево"
Германски турист стана жертва на лавина в Камчатка
Германски турист стана жертва на лавина в Камчатка