НОВИНИ

Направиха първия уеб сериал с участието на незрящи

Първият уеб сериал с незрящи актьори започва снимки за третия си и последен сезон. Неговото заглавие е "Бай Кольо Марсианеца" по идея на режисьора Джим Парашкевов. Осъществява се без никакви финансови средства, няма спонсори, няма хонорари. Известни личности като Калин Сърменов и Любо Ганев имат епизодични роли в сериала. Вижте повече подробности в следващия репортаж.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
09:51, 11.11.2017
Чете се за: 01:01 мин.
Още

Марсиански учен е изоставен от негов колега при опасна мисия в Люлин, за да се скрие от хората влиза в един апартамент. Така започва историята в сериала"Бай Кольо Марсианеца".

Любомир Велков - главен герой в "Бай Кольо Марсианеца":Това е един странен субект от гледна точка на земляните, който изневиделица се появява на земята и има умението да се преобразява в образа на един затворник, който се казва бай Кольо.

Той има мисия - да помогне на земляните да бъдат по-добри и да ги предупреди за надвиснала опасност от извънземните. Главният актьор Любомир Велков изпитва истинско удоволствие да влезе в ролята и да покаже своите качества като актьор, макар и да не е професионалист.

Любомир Велков - главен герой в "Бай Кольо Марсианеца": Най-забавната част е когато вътрешно усещаш, че това, което правиш е много смешно, а от друга страна знаеш, че не трябва да го показваш.

Снимките на "Бай Кольо Марсианеца" са динамични и интересни, защото до последния момент актьорите не знаят какво точно ще правят. Режисьорът им казва в деня на снимките.

Идеята му е да запознае обществото със света на незрящите. А най-големите фенове на сериала са децата и младежите.

Джим Парашкевов - режисьор на сериала "Бай Кольо Марсианеца": Повечето ми колеги и приятели сте стъписваха като виждаха незрящ човек не знаеха как да се държат и ги гледаха като марсианци и затова ми хрумна идеята главния герой да е марсианец, който идва в България и се сблъсква със суровата действителност.
Джим Парашкевов - режисьор на сериала "Бай Кольо Марсианеца":Възпитаваме ги от малки свикват с тази идея и вече се държат много по бих казал готино с нязрящите отколкото родителите им.

Финалният трети сезон на сериала ще покаже на своите зрители големия сблъсък между марсианци и хора. Дали бай Кольо ще спаси света предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Русе поощрява карането на електроавтомобили
Община Русе поощрява карането на електроавтомобили
Мотивацията на изхода от училище
Мотивацията на изхода от училище