НОВИНИ

​Напрежение в коалицията на "Обединени патриоти"

В декларация до медиите от тази сутрин НФСБ обявиха, че преустановяват преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите. По-късно в парламента и трите партии в коалицията обявиха, че не изключват възможността да се е явят самостоятелно на предстоящия вот, но никой не заяви категорично, че коалицията се разпада. Пред медиите ВМРО, НФСБ и Атака показаха готовност за обща среща, на която да изяснят взаимоотношенията си.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:32, 23.01.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

НФСБ са гневни на Красимир Каракачанов за това, че определи като несериозна позицията им относно избора на нов боен самолет, както и за упрека му, че се ослушвали, когато решил да се захване с ромската престъпност. Не приемат и твърдението за боричкания на база его между отделните политически фигури. НФСБ за учудени от реакцията на ВМРО, защото само преди дни са започнали преговори за общо явяване на изборите, обясни Валери Симеонов, затова тези разговори временно се прекъсват до изясняване на позициите.

Валери Симеонов, депутат от ПГ на "Обединени патриоти": Пред нас се изправя въпроса дали това не са поредни стъпки в посока самостоятелно явяване или явяване с друга коалиция на колегите от ВМРО и ако е така не би ли било по-редно да бъде оповестено, няма драма в това.

По-късно от ВМРО обявиха, че са готови да се извинят за възникналите недоразумения.Категорични са, че не водят разговори с други политически сили за общо явяване на изборите. За тях ключово е не кой ще води листата,а каква политика ще защитава.

Искрен Веселинов, зам. председател на ПГ на "Обединени патриоти": Ние от ВМРО най-малко робуваме на своето его. Готови сме да се извиним, ако има такова засягане, независимо дали е основателно или не. Готови сме да водим разговор със всеки от коалиционните партньори и със всеки извън тях, ако съвпадат идеите му с нашите, разбира се.

Лидерът на Атака Волен Сидеров каза, че от 8 месеца поставял въпроса за предстоящите евроизбори, но вече спрял, защото се появили неверни твърдения, че искал да оглави листата на патриотите. Смята, че предстоящи вот за ЕП е геостратегически избор, затова са важни идеите, които ще отстояват бъдещите евродепутати. Не изключи възможността ОП да се явят заедно, но добави.

Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти": Този вариант не е изключен, макар че все повече виждам, че има белези, съдя и по днешната декларация на НФСБ, има белези на разтрогване на брака, дано да е по взаимно съгласие.

А на обвиненията от коалиционните партньори, че Атака не се включва в заседанията на групата, Волен Сидеров увери, че не бойкотира събиранията. Увери, че е на линия и който иска може да говори с него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 000 компании избягаха от свободния пазар на ток
15 000 компании избягаха от свободния пазар на ток
Стрелба в София след гонка между полиция и трима заподозрени в кражба
Стрелба в София след гонка между полиция и трима заподозрени в кражба