НОВИНИ

Напрежението между бежанците в Харманли и жандармерията ескалира

При ескалацията на напрежението в бежанския център в Харманли са пострадали 14 полицаи, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Задържани са около 40 души, които са считани за основни провокатори на бежанския бунт. Костов заяви пред журналистите, че не е използван сълзотворен газ, стреляно е с гумени куршуми и е използвано водно оръдие, съобщи нашият репортер пред центъра Александър Марков. Полицията ще следи центъра в Харманли цяла нощ. Хората от града са притеснени и някои от тях са дошли пред лагера. Около 30-40 души скандират "Отваряйте вратата", "Бежанците вън!".

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 24.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
"Днес една жена, която работи в кухнята дойде и каза, че са избягали в някакъв шок и ужас като са видели какво се случва вътре. Това според мен е недопустимо".
"Нашата държава ги издържа, а те ще скачат на бунтове и ще палят знамена. От къде на къде?! Просто е безобразие това!".

През деня също се стигна до ескалация на напрежението, бежанците са недоволни от целодневното заключване на центъра. Стигна се до успокояване на обстановката, но с настъпването на вечерта отново възникнаха сблъсъци.

Жандармерията използва гумени куршуми, бежанците палят отново огньове, които по-рано бяха загасени. Мигрантите хвърляха и камъни. След като бяха предупредени да не го правят, се наложи силите на реда да използват водно оръдие. Жандармерията успя да изтласка бежанците в лагера, но заради огъня се наложи на мястото да пристигне пожарна и линейка.

Засега има затишие в лагера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще влязат ли решенията от референдума в сила?
Ще влязат ли решенията от референдума в сила?
Протест и контрапротест белязаха встъпването на новия кмет на Младост
Протест и контрапротест белязаха встъпването на новия кмет на "Младост"