НОВИНИ

НАТО изгонва седем руски дипломати

НАТО реши днес да изгони седем руски дипломати, акредитирани към алианса. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг. На трима руски дипломати, които са очаквали одобрение, акредитации няма да бъдат предоставени. Числеността на руската мисия в НАТО се намалява с 10 души - от 30 на 20 служители.

нато изгонва седем руски дипломати
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 27.03.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Русия подцени единството на съюзниците, Москва не вярваше в решимостта ни да прилагаме икономическите санкции, коментира Столтенберг. Даваме ясно послание, че поведението на Русия има цена. С тези общи мерки руските възможности за шпионаж ще бъдат ограничени, добави той.

Генералният секретар поясни, че и с намаления състав на руската мисия ще остане възможна работата по подготовката на следващо заседание на Съвета НАТО-Русия. Ще продължим да работим за смислен диалог, допълни той.

Днешните мерки на НАТО са част от световната реакция на отравянето във Великобритания на бившия руски шпионин Сергей Скрипал с боен газ. По данни на НАТО досега над 140 руски дипломати са били прогонени от над 25 държави от пакта и техни партньори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 40 от загиналите в пожара в Кемерово са деца
Над 40 от загиналите в пожара в Кемерово са деца
ДРУГИТЕ новини: Ново облекло за коралите
ДРУГИТЕ новини: Ново "облекло" за коралите